תביעת קבלן בניה
עורכי דין לתביעת קבלן בניין
כל דירה או בית חדש – יש בו ליקויי בניה כאלו ואחרים. הליקויים שונים ממבנה אחד למשנהו, אבל לרוב ניתן לסווג אותם לפי סוג – ואף לכמת אותם מבחינת עלות הנזק. משמע ישנה אופצייה ומומלץ לתבוע קבלן בניה בגין ליקויים שלא תוקנו. ליקויים שלא תוקנו : או שאי אפשר מבחינה טכנית ( לדוגמה גודל מינימום לחדר מגורים שהבנה מתחת לתקן). או שהקבלן סירב לתקן ולפעמים תיקן לא כייאות.
ישנם לא מעט עורכי דין בחיפה לתביעות ליקויי בניה בתום בדק בית, ולהם היכרות ידע וניסיון התנהלות מול קבלנים. חשוב לזכור שהקבלן או הקבלני משנה מטעמו לא תמיד יוצרים ליקויים במכוון. לכן יש חברות בניה שנוטות להגיע להסדר מהיר בבית משפט בו המייצג הינו עורך דין מומחה בנושא. הניסיון המשפטי, הידע המקדים והיכרות עם התקנות הבניה הם הייתרון הגדול שיש לכל עורך דין שיודע כיצד לנהל תביעה ומשפט בגין ליקויי בניה.
ליקויי בניה
בכל בית חדש אשר נרכש מקבלן בניין או מחברת בניה מומלץ לבצע בדק בית לאיתור ליקויי בניה ובדיקת איכות הבניה
במהלך הבניה נוצרים לעיתים אילוצים עקב סיבות שונות ורבות, לעיתים ניתן להתגבר עליהם וקורה לא אחת שמאוחר מידי. דוגמה טובה לכך כגון טעות של האדריכל אשר לא קבע הפרש גובה בן הרצפה שהם פני השטח לבין רצפת חדר הכביסה. כשמבחינים בכך כבר מאוחר – והנה יש כבר ליקויי בניה. ליקויי בניה הם דבר שבשגרה בעת הבניה אולם ליקויים מרובים מעידים על כשלים ואיכות בניה לא טובה לעיתים.
רובם נובעים מטעויות של העובדים באתר הבניה, ואחרים הפכו כמעט לנורמה כמו סדקים בקירות שלא תמיד ניתן להמנע מהם בגלל אילוצים פיזיקליים ואחרים.
ישנם ליקויים שבהחלט ניתן היה למנוע אותם או לתקנם כמו אי חיזוק רעפים במסמרים כייאות, זאת בדרך כלל רשלנות של העובדים ואיש הניהול שבשטח שאחריא על ביצוע העבודה. גם מרצפות לא מקובעות הנוטות להתנדנד ולהתנתק ממקומן הן תופעה שכיחה מאוד, השאלה כמה מהם באחוזים ניתקו מהמקום או נסדקו ונשברו
ליקויי בניה ופיצויים
אם כבר סיימת את כל תהליך בדק בית ויש בידכם כבר את דוח ליקויי בניה – המלאכה הקשה מתחילה. יש לפנות אל חברת הבניה או הקבלן הבינה – ולתעד את הפניה , בכתב, בהקלטה, במשלוח דואר עם שליח או רשום – ולדרוש תיקון של כל ליקוי וליקוי שמופיע בדוח.
- אם תקונו הליקויים לא לשביעות רצונכם או שלא כראוי וכמצופה – הודיעו לקבלן בתלונה ודירשו תיקון נאות. לא תוקן בשנית – כל הסעיפים הללו יועלו לתביעה בבית המשפט.
- ליקויי בניה שתוקנו כייאות – אפשר למחוק מהרשימה.
- ליקויי בניה שאין אפשרות טכני לשפר אותם לפי כל התקנים או שהקבלן מתעלם לתקנן – דרוש בגינם פיצויים או הציבו לו אופצייה של פניה לערכאות משפטיות. ישנם המון סוגים של כשלים ואיכות בניה במפרטים טכנים ומכלולים בבית שנוצרו מסיבות שונות כגון : ניסיון לחסוך בעלויות, תוכנית לא מדוייקת שבגללה התקרה נמצאת בגובה נמוך מהתקן, צנרת מים סתומה או חסרה, תשתיות חשמל לא תקינות או חוסר חיווט של חוטים בקירות, קירות עקומים עד כדי כך שזה ממש מכער את הדירה, חוסר פריטים כמו סורגים או דלתות או כיורים שהובטחו ונחתמו בחוזה….לא חסר ליקויים.
ליקויים כאלו : החוסר בפריטים שהובטחו, או תיקונם עולים לא מעט כסף. הרבה כסף ואין שום סיבה שקוני הבית יקבלו דירה לא גמורה או באיכות ירודה חורגת מהתקנים וההסכמים. למרות שכבר ישנה אפשרות למגורים בדירה – ואתם גם גרים בה כמה חודשים – לא להרים ידיים ולהניח לכך.