עורך דין הסכם גירושין
יצוג משפטי,  מאמרים

עורך דין להסכם גירושין

עורך דין להסכם גירושין

עורך דין יעקב גנים

הסכם גירושין בין בני זוג, גם לאחר שהוגשו התביעות לבית המשפט ו/או בית הדין הרבני, בסיוע עורכי הדין של שני הצדדים ניתן וצריך לעשות כל מאמץ לסיום הסכסוך בדרך של פשרה והסכם גירושין כולל.

יתרונות הסכם גירושין – חלקי
1. בראש ובראשונה זו הדרך הנכונה ביותר לצמצום עד כמה שניתן את הפגיעה בילדים, ואין צורך להכביר במילים על הצורך בהגנה על נפשם העדינה של הילדים. בכלל האם באמת הייתם רוצים שגורל עתיד ילדיכם בכל הנוגע למשמורת והסדרי הראייה ייקבעו על ידי בית המשפט או בתי הדין הרבניים ובכלל זה פקידי הסעד ופסיכולוגים למיניהם? האם לא עדיף ורצוי שהדבר ייקבע בהסכמה ביניכם במסגרת הסכם הגירושין?.
2. חיסכון כלכלי ניכר. במקום להוציא אלפי דולרים על עורכי דין, פסיכולוגיים ואגרות בית משפט, לא עדיף שתשמרו את הכסף עבורכם ולמען ילדיכם ?.
3. זמן. במקום להשחית זמנכם בסכסוכים שיכולים להמשך שנים רבות בביהמ"ש,
רק כדי שבסוף תגיעו לאותה תוצאה שיכולתם להגיע אליה בהסכם גירושין, לא עדיף שבזמן הזה תשקיעו את מרצכם בשיקום חייכם האישיים, קידום קריירה, ובעזרה לילדכם לצמצם את הפגיעה כתוצאה מהפירוד?.

חסרונות הסכם גירושין – חלק מהם
1. ייתכן שצד אחד יזכה במיצוי המאבק המשפטי ליותר זכויות והטבות מאלה שיקבל במסגרת הסכם הגירושין בפשרה. ואולם יש לזכור שישנם ניצחונות שהנם בבחינת חרב פיפיות. וידועה האמרה "הנך יודע כיצד הנך נכנס לביהמ"ש אך אינך יודע כיצד תצא ממנו" קרי עדיפה דרך השלום שבה הנך יודע בביטחון מה תקבל בהסכם מדרך המאבק שבה כל האופציות אפשריות.
2. השני, במובן הפסיכולוגי רגשי, קרי צד אחד להסכם זקוק להוצאת אנרגיות ו"עצבים" כחלק מתהליך של "ניקוי" לקראת התחלת חיים חדשים, ולשיטתו מוטב לו לעשות זאת לאחר שתחילה "רוקן" את כל שצבר במהלך הנישואין כלפי בן הזוג, והמאבק המשפטי והליך הגירושין בהחלט מספק לו במה הולמת לעשות כן – ואולם האם לא זול יותר ונכון יותר ל"התנקות" במסגרת של טיפול פסיכולוגי או פעילות ספורטיבית כגון קיקבוקסינג וכיוצ"ב?.
ומה עם הילדים? ולמה לפגוע במי שבכל זאת היה בן הזוג שלך ותמיד יהא האבא או האימא של ילדיך?.

עילות גירושין

דייני בתי הדין הרבניים מתרשמים יותר בעיקר מטענות המוצגות על ידי עורכי דין הבאות כעילה לחיוב בגירושין, ואלה מקצתם כדלקמן:
1. טענות בדבר מומים: כך אם הבעל טוען למום גופני באישה כגון: עקרות הנו זכאי לדרוש לחייבה בגירושין. כך גם אם האישה טוענת למומים אצל הבעל בהיותו עקר וכאשר הנה נגעלת ממנו יכולה לדרוש חיובו בגט.

2. עוברת על דת משה – הבעל יכול בטענה כי האישה בכוונה גורמת לו לעבור על חוקי הדת או שהיא בעצמה עושה כן, לחייבה בגין האמור במתן הגט.

3. במקרים בהם האישה מתנהגת ומתלבשת באופן בלתי צנוע, מעליבה ומשפילה את הבעל, צועקת ומקללת וכן מכה את הבעל, והכל באופן קבוע ובכוונת תחילה 4. מעשי בגידה וזנות.

5. במקרים קיצוניים ומתמשכים כשהבעל הנו אלים כלפי האישה ניתן לחייבו בגט.

6. אם הבעל מסרב לקיים יחסי מין עם האישה, ניתן לחייבו בגט.

מאמר זה הינו  מאמר פרסומי. יצירת קשר ופרטים נוספים על :  עורך דין יעקב גנים  0547755008

קראו עוד ברחבי האינטרנט :

רשימת אקראית של עורכי דין  באינדקס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.